Livets sirkel; fra aske til ilden

I Åpenbaringstiden var fokus Kristus slik han fremstod for menneskene fra sin fødsel til Kristi forklarelsesdag! Nå går vi videre med Kristus fra Lysets sirkel til Livets sirkel. Livets sirkel består av fastetiden, påskeuken, påsketiden og pinsen. Nå er fokus fastetiden.

Livets sirkel, i denne Guds fortellingen med verden, etterfølger lysets sirkel og formidler påskens mysterium. Vi går fra asken og forsakelsen til den hellige uke og feiringen av palmesøndag, skjærtorsdag og langfredag til påsken og oppstandelsen. Livets sirkel varer helt til pinsens ild og kirkens sendelse til verden. Til sammen danner tiden fra askeonsdag til pinse lysets sirkel i kirkeåret og er kirkens andre store fest tid!

Livets sirkel påsken

Kirkeårets hemmelighet ligger i å ihukomme, feire, gjenleve og proklamere Guds handlinger, løfter og store fortelling som han har gitt oss for å forstå verden og bringe alle mennesker til seg.

Gudstjenestens dypere mening er å gjenleve og gjenfortelle Guds fortelling ved å feire og proklamere hans løfter og frelsesfortelling slik at vi lever av Guds handlinger i historien og finner vår plass i hans fortelling.

Forankret i Israelsfolkets møte med den levende Gud er endel av kirkeårets fokus og forankring med den treenige Guds frelsehandlinger i Jesus Kristus som selve sentrum. Kirken feirer denne fortellingen ved å gjenfortelle og gjenleve Guds handlinger i det kristne fellesskap. I sentrum av vår tilbedelse ligger Guds handlinger med menneskeheten slik det blir synlig i Jesu lidelse, død og oppstandelse.

Siden kirkeårets opprinnelse har disse frelseshandlinger formet og skapt kirkeåret og livets sirkel slik at det gir mening til dagen, uken og året i den kristne kirkes forståelse av verden.

 

TRO - HÅP OG KJÆRLIGHET

Om livets sirkel – Askeonsdag og Fastetiden. 

Kirkeårets hemmelighet ligger i å ihukomme, feire, gjenleve og proklamere Guds handlinger, løfter og store fortelling som han har gitt oss for å forstå verden og bringe alle mennesker til seg.

Gudstjenestens dypere mening er å gjenleve og gjenfortelle Guds fortelling ved å feire og proklamere hans løfter og frelsesfortelling slik at vi lever av Guds handlinger i historien og finner vår plass i hans fortelling.

Forankret i Israelsfolkets møte med den levende Gud er endel av kirkeårets fokus og forankring med den treenige Guds frelsehandlinger i Jesus Kristus som selve sentrum. Kirken feirer denne fortellingen ved å gjenfortelle og gjenleve Guds handlinger i det kristne fellesskap. I sentrum av vår tilbedelse ligger Guds handlinger med menneskeheten slik det blir synlig i Jesu lidelse, død og oppstandelse.

Siden kirkeårets opprinnelse har disse frelseshandlinger formet og skapt kirkeåret og livets sirkel slik at det…

Vis opprinnelig innlegg 445 ord igjen

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s