Forholdet mellom – Den stille uke og Påsketiden

Den stille uke er påskeuken fra Palmesøndag frem mot påskedag. Den stille uken markerer avslutningen av fastetiden og de dramatiske begivenhetene som skjedde rundt Jesu død.

Den egentlige påsken begynner på påskedagen som markerer 50 dager med feiring av oppstandelsen og påske gleden. Som fastetiden var en forberedelse tid til dåpen og den store dåpssøndagen på Påskedag, var påsketiden en tid for fordypning i troen.

I påsketiden er det livet som døpte mennesker som står i sentrum. Det dreier seg om å leve troens liv gjennom Jesu død og oppstandelse. I påsketiden leves troens og påskens realitet ut i våre egne liv. Det er dette som er har fokus i påsketiden. På samme måte er hver søndag en «liten» påskedag. Der vi takker for oppstandelsen, det nye liv og troens dype hemmeligheter.

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s