Beskrivelse av et kirkeanlegg – Et fiktivt forslag til beskrivelse på menighetens nettside mm

Velkommen til Furuli kirke
Furuli menighet ønsker deg velkommen til Furuli kirke. Vi vil her gjerne fortelle deg hva du kan vente deg når du kommer på besøk til kirken vår.

Uteområdet og inngangen til kirken

De fleste som kommer til Furuli kirke kommer med bil. Når du kommer frem til Furuliveien 50, 4356 Furustå er du vel fremme ved kirken. Her er det en god parkeringsplass. De fire nærmeste plassene til kirken er reservert handicap parkering. Det er bred fin trapp fra parkeringsnivået til kirkedøra. Det er også en rullestolrampe fra parkeringsplassen opp til kirkedøra. Den begynner ved handicapplassene og har en riktig helling opp mot inngangen til kirken. Allikevel vil vi ønske alle som trenger det velkommen til å kjøre opp til inngangen og sette av de som måtte trenge det der. Her er det kun mulighet for å sette av personer, det er ikke parkering her.

Kirken har pr i dag kun et strømuttak med en hurtiglader for EL-bil. Besøkende til kirken er velkommen til å bruke denne. Denne befinner seg til høyre for handicapplassene på parkeringsplassen. Denne er kun til bruk i forbindelse med arrangementer i kirken og vil ellers være stengt.

Inngangsparti og kirkens underetasje
Når du har parkert bilen og har gått inn i kirken vil du bli møtt av en kirkevert. Her får du utdelt salmebok og eventuelt agenda til dagens gudstjeneste. Spørsmål du måtte ha kan du rette til kirkevertene. Det er et lite (2cm) terskel inn i selve kirken og videre er det ved noen av dørene en tilrettelagt terskel som er jevnet ut på begge sider av dørene for lettere tilgang.

Til venstre i våpenhuset (det første rommet du kommer til når du går inn i kirken) er det et handicap toalett som er godt tilrettelagt. De øvrige toalettene ligger i kirkens underetasje. Til underetasjen er det fra innsiden av kirken kun tilgang via en trapp. For personer som ikke kan gå i trapp, må vi dessverre henvise til å bruke hoveddøren og gå/kjøre rundt kirken til høyre. Her er det tilgang til menighetssalen og tilhørende ungdomslokaler. Her ligger også kirkens kontorer. Når du først kommer inn i underetasjen er det enkelt tilgang til menighetssalen og ungdomslokalene. Dessverre er det fortsatt en terskel for å komme inn til kirkens kontorer. Denne er forsøkt minimalisert slik at det er mulig å bruke rullestol, barnevogn eller rullator for å komme inn.

Kirkerommet
I selve kirkerommet er det åpen tilgjengelighet for alle. Det er direkte tilgang til døpefont og det er avsatt plasser til rullestoler i tre av benkeradene slik at ingen behøver å sitte i midtgangen. For å komme opp til koret/alteret er det en høydeforskjell på 40 cm, eller to trinn. Det er en egen rullestolrampe til venstre i koret som dessverre er noe for kort og derfor har en noe større stigning enn reglene tilsier, men det skal være relativt tilgjengelig.

Ellers er det et godt fungerende teleslyngeanlegg i kirkerommet, men dessverre ikke i menighetssalen og i ungdomslokalene. Ta kontakt med kirkevertene hvis det skulle være noe problem med dette. Det er ikke installert ledelinjer for blinde og svaksynte i kirken.

Bak i kirken finner du et lite bord med noen tegnesaker og noen enkle aktiviteter beregnet å de yngste. I et skap på veggen over bordet finner du også noen små baller med forskjellig mykhet som det går an å ta med seg i benkene for de som, i alle aldre, har glede av dette. Vi forventer ikke at det er fullstendig ro under våre gudstjenester og arrangementer. Barn skal få være barn og personer med særlige behov skal også få kjenne seg hjemme! Vi oppfordrer gudstjenestedeltagere som måtte oppleve noen uro eller utfordringer til å holde konsentrasjonen om det som skjer og med vennlighet holde egen oppmerksomhet rundt det som til enhver tid er sentrum i gudstjenesten eller andre arrangement. Det er den måten du kan være mest behjelpelig på!

Med dette ønsker vi deg velkommen til Furuli kirke. Vi håper du får en fin opplevelse av å delta på gudstjeneste eller andre arrangement hos oss. Her er du alltid velkommen!

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s