Konfirmantopplegget «Se, smak og kjenn» med nytt opplag av bibelkortene – nå med tegn-illustrasjoner

Les om videreutviklingen av bibelkortene «Levende bibelfortelling».
«Se, smak og kjenn» er et helhetlig tilrettelagt konfirmant opplegg som passer til undervisning i smågrupper. Les mere om de nye tegn-illustrasjonen under.

Informasjon om tegn-illustrasjonene
Tegn-illustrasjonene på baksiden av disse bildekortene er ment å gi hjelp og støtte til deg som ønsker å fremføre levende bibelfortellinger med tegn. 

Tegnene er valgt ut for å kunne brukes ved alle former for tegn til tale, det være seg norsk med tegnstøtte (NMT), der du bare bruker tegn til ett eller noen få hovedord i setningene, eller du ønsker å støtte alle ordene du uttaler med manuelle tegn (tegnspråknorsk).

Noen av tegn-rutene inneholder flere norske ord, som illustreres med bare ett enkelt tegn. Du vil også se at samme illustrasjon kan brukes til å illustrere ulike norske ord. Dette er ikke bare fordi det er begrenset plass til tegn-illustrasjoner på hvert enkelt kort, men like mye fordi tegne er valgt ut slik at de i størst mulig grad skal samsvare med tilsvarende manuelle komponenter i norsk tegnspråk (NTS). 

Men det er viktig å huske på at tegn til tale IKKE er det samme som tegnspråk

norsk tegnspråk brukes munnen annerledes enn ved norsk tale, selv om munnstillingen i mange tilfeller kan ligne på hele eller deler av norske ord med tilsvarende meningsinnhold. 

Hvis du ønsker å se hvordan disse bibelfortellingene kan fortelles på norsk tegnspråk, kan du se videoer av de fleste av dem på www.tegnbibel.no

Og hvis du ønsker å skrive ut fullstendig manuskript (med tegn!) til din egen fremføring av disse fortellingene, kan dette gjøres ved hjelp av dataprogrammet DagligSpråk for Windows

Hvis du har CD-utgaven av disse kortene (kjøpes separat, uten tegn-illustrasjoner), kan du fra dette programmet også skrive ut dine egne «bildebok-sider», med et stort fargebilde, etterfulgt av tekst med dine personlig valgte tegn-illustrasjoner.

Tekst og tegn
Kortene inneholder enkle setninger og tegnene er vist gjennom stiliserte strektegninger som ledsager oppslagsordene i hver enkelt tegn-rute.
Tegnrutene inneholder tegn til de fleste ordene som er benyttet i fortellingsteksten, ledsaget av «ordlisteformen» av tilsvarende norske ord. Ord/tegn som forekommer flere ganger, er vanligvis ikke gjentatt.

Hvis du ønsker et manuskript du kan lese fra direkte, ord-for-ord, kan dette gjøres ved hjelp av dataprogrammet DagligSpråk for Windows.

Tegn-illustrasjonene er utviklet i samarbeid med http://www.dagligdata.no

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s