Jesu legeme – Kirken – alle hører med!

1.Korinterbrev 12,12-27 En parafrase

12 Slik kroppen er én selv om den har mange lemmer, og alle lemmene utgjør én kropp enda de er mange, slik er det også med Kristus.

13 For med én Ånd ble vi alle døpt til å være én kropp, enten vi er friske, er vise eller har ulike funksjonshinder eller bare er litt seine til å lære, fikk vi alle én Ånd å drikke.

14 For kroppen består ikke av én kroppsdel, men av mange.
15 Hvis han som sitter i rullestolen sier «fordi jeg ikke kan gå hører jeg ikke med i den kirken uten rullestolrampe», så er han like fullt en del av kroppen.

16 Hvis en person med Down syndrom sier at fordi han ikke passer inn i kirkens trosopplæring så hører han ikke til i kirken, så er hun like fullt en del av kroppen.

17 Hvis hele kirken av bestod av lærere, hvem kunne da ta imot undervisningen? Hvis alle i kirken hadde «sitt på stell», ville vi da trenge hverandre?18

Men nå har Gud gitt hvert enkelt lem sin plass i kirken slik Han ville det.19 Hvis det hele var én kroppsdel, hvor ble det da av kroppen? 20 Men nå er det mange kroppsdeler, men bare én kropp. 

Mennesker som kan lese trosbekjennelsen kan ikke si til en som ikke kan lese «Vi har ikke bruk for dere». 22 Heller ikke kan mennesker som er følelsesmessig stabile si til de som strever med psykisk sykdom si, «Vi har ikke bruk for dere».

Tvert imot! De delene av kroppen og kirken som synes å være de svakeste, nettopp de er nødvendige og unnværlig. 23 Derfor gir vi menneskene som har ulike funksjonshindringer desto større ære.

Og de delene av kroppen som bærer på ulike handicap er vi tilstede for med alt vi har,24 de andre trenger det ikke.

Men nå har Gud satt sammen kroppen slik at de som har ulike funksjonshindringer, får mye ære,25 for at det ikke skal bli splittelse i kroppen, men alle lemmene ha samme omsorg for hverandre. 26 
For om ett lem lider, lider alle de andre med. Og om ett lem blir hedret, gleder alle de andre seg.

27 Dere er Kristi kropp, og hver av dere et lem på ham. Fra engelsk Cecilia Mereness «Friendship We Sometimes Miss” The banner, may 27, side 20 1985
Bearbeidet til norsk v/ Rune Rasmussen

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s