Bønnevandring: «There is a crack, a crack in everything – That’s how the light gets in. «

Onsdag 10.mai hadde vi en Tegnhandlingsgudstjeneste i Flåbygd kyrkje. Temaet var hentet fra Leonard Cohens sang Anthem -«There is a crack, a crack in everything – That’s how the light gets in.» Eller for å si det på norsk: «Det er en brist i alt, det er slik lyset slipper inn»

Målet med vandringen var å erkjenne vår egen sårbarhet, brist og synd. Slik at vi på vår måte søker den treenige Gud. Vi er sårbare mennesker som trenger Jesus. Det har gått i stykker for oss på så mange vis og vi trenger hans berøring i våre liv.

Som BØNNESTASJONER brukte vi disse stasjonene:

Personlig velsignelse ved alterringen. Trekk en velsignelsesbønn fra kurven, knel ned å be den bønnen du har trukket ut. Be gjerne bønnen gjentatte ganger og bruk den tiden du trenger.

Å gi form og farge til et kristent symbol. 
Vi former en fisk sammen. Bokstavene i det greske ordet for fisk «ΙΧΘΥΣ» er et initialord for «Ἰησοῦς Χριστός, Θεοῦ Υἱός, Σωτήρ» (Iesous Khristos, Theou hyios, soter) som betyr «Jesus Kristus, Guds sønn, frelser».

Bønn om et helt hjerte. 
Gud ser vår nød. Vi erkjenner hans nærvær og legende hånd i vårt liv. Våre liv gjøres hele i Kristus.Huskekors. Vi tar et lite kors og legger det i lomma. Det skal minne oss om at Herren ser vår situasjon og går med oss gjennom det vi opplever.

Plukk en bønn i Korset. Bønner som dreier seg om vår motstand og om å høre verdens rop. 

Lysgloben. Bruk lysgloben til å tenne et lys for en som har såret deg eller en som trenger Guds velsignelse i dag!

 Byrdestein ved korset.  Bare du vet hvilken byrde du bærer. La din byrde ligge ved korset. Ta en stein og legg den ved korset.

”Hvis ikke hvetekornet dør”.  Noe må dø i våre liv hvis noe nytt skal vokse frem. Plant et frø i jorda. Som et symbol på Jesu vei for oss og vår vei gjennom det som smerter: «Sannelig, sannelig, jeg sier dere: Hvis ikke hvetekornet faller i jorden og dør, blir det bare det ene kornet. Men hvis det dør, bærer det rik frukt.» Johannes 12,24

3 kommentarer

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s