Førbønn for konflikten i Syria og de Syriske flyktningene

Denne forbønnen ble brukt under støttekonserten for de Syriske flyktningene i Risør kirke 15.9.2015

Forbønn for konflikten i Syria og de Syriske flyktningene

Allmektige Gud, ingenting er skjult for deg. Ingen steder kan mennesket flykte fra ditt

ansikt. Takk for at du ser alt og alle. Vend ditt øre mot oss, og hør hva som ligger oss tungt på hjertet i dag.

Kyrie

Barmhjertige Gud, skaperen av verden og all folk. Vi kommer til deg med alle som er rammet av konflikten i Syria. Vi ber om en umiddelbar våpenhvile og en slutt på volden mot alle sivile. Vi ber for dem som opplever smerten av personlige tap, for familier som er i sorg over tapet av sine kjære. Trøst alle dem som savner noen av sine. Vi ber for dem i maktposisjoner som har midler og mulighet til å gjøre en forskjell:

Lede FN, og regjeringer over hele Europa til handlinger som kan føre til fred.

Kyrie

Håpets Gud, hør ropene fra folkene i Syria, bringe legedom til dem som lider under volden, og trøst til dem som sørger over de døde eller er på flukt. Styrke Syrias naboer og alle Europas folk så vi evner å vise omsorg og inkludering flyktningene, og finne gode løsninger for dem i nærområdene.

Skap en forandring i de menneskenes hjerter som har tatt til våpen, la dem innse at deres eneste forpliktelse er å bringe fred. Håpets Gud, Inspirere ledere til å velge fred og til å søke forsoning med det de kaller sine fiender. Vi ber dette i Jesu navn, han som er fredsfyrsten og verdens lys.

Kyrie

Kjære Jesus, inspirere mennesker over hele verden til å vise medfølelse og solidaritet med folket i Syria, gi håp om en fremtid med fred bygget på rettferdighet for alle.

Vi ber for dem som er blitt tvunget til å flykte fra hjemmene sine: bevar dem når de flykter og hjelp oss som tar imot dem her hos oss. Vi ber nå for dem i vårt samfunn og i vårt nærmiljø

som er adskilt fra dem de holder av, fordi de har blitt tvunget til å flykte til et annet land for å finne arbeid, midlertidig opphold eller asyl. Hjelp oss å si velkommen til de fremmede iblant oss slik som Jesus gjorde. La dem finne et hjem i våre hjem, og husrom her hos oss. Gi alle mennesker beskyttelse i våre kirker, bekreftelse på sitt menneskeverd og la oss få merke at vi er skapt av Gud og derfor søstre og brødre.

Kyrie

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s